Biura prasowe po raz pierwszy w Polsce dostępne w modelu ASP

08 kwietnia 2002

8 kwietnia 2002 r. oferta firmy netPR.pl wzbogaciła się o aplikację do zarządzania biurem prasowym firmy, która po raz pierwszy w Polsce będzie oferowana w bardzo przyjaznym dla przedsiębiorców modelu ASP.<?

Rozwiązanie oferowane przez netPR.pl to milowy krok w rozwoju polskich narzędzi wspomagających działania public relations, zwrócenie uwagi przedsiębiorcom na konieczność wykorzystania witryn internetowych do komunikacji z dziennikarzami oraz konkretna propozycja rozwiązania tego problemu. Biuro prasowe może być w pełni zintegrowane z witryną firmy i dostępne bez ponoszenia kosztów inwestycyjnych. W zamian za niewielką opłatę abonamentową przedsiębiorstwo uzyskuje dostęp do najnowszych wersji biura prasowego oraz pełny serwis techniczny.

Biura prasowe netPR.pl to oferta dla każdej firmy, niezależnie od rodzaju i skali prowadzonej działalności. Jest dostępna nawet dla niewielkich przedsiębiorstw, ale ze względu na zastosowane unikalne rozwiązania zainteresuje nawet te największe, o bardzo indywidualnych potrzebach komunikacji.

Atuty oferowanej przez netPR.pl aplikacji to: optymal<?izacja komunikatów prasowych do mechanizmów indeksujących wybranych wyszukiwarek, równoległa dostępność komunikatów publikowanych w witrynie firmy i http://media.netPR.pl, łatwość udostępnienia komunikatów w witrynie agencji PR oraz możliwość integracji z dodatkowymi usługami oferowanymi przez netPR.pl – dystrybucją komunikatów (wire service) oraz monitoringu mediów online.

Dla bardziej wymagających klientów netPR.pl planuje uruchomienie w II kwartale tego roku aplikacji „Komunikator”. Będzie ona dodatkowym narzędziem biura prasowego, które jeszcze bardziej usprawni indywidualną komunikację przedsiębiorstwa z mediami i szerokim otoczeniem.

Biuro prasowe jest tą częścią witryny firmowej, która jest odpowiedzialna za kontakt z dziennikarzami. Służy do publikacji komunikatów prasowych oraz innych materiałów, które firma chce udostępnić dziennikarzom. Aby jednak skutecznie spełniało ono swoją rolę, musi uwzględniać specyfikę pracy dziennikarza.

Więcej informacji o ofercie oraz odnośniki przykładowych rozwiązań:

***

netPR.pl dostarcza narzędzia internetowe i usługi wspomagające działania public relations. Jest twórcą systemu monitoringu wyszukiwarek wykorzystywanego w technice pozycjonowania witryn oraz monitoringu mediów online. netPR.pl jest również autorem serwisu media.netPR.pl, który udostępnia biura prasowe, usługę dystrybucji komunikatów prasowych do mediów (pierwszy polski „wire service”). Najważniejszym medium i podstawowym narzędziem komunikacji wykorzystywanym przez netPR.pl jest Internet.

Do PAP z biura prasowego firmy jednym kliknięciem

10 stycznia 2006

netPR.pl partnerem Polskiej Agencji Prasowej

01 września 2005